نوشته شده توسط : بهزاد

عایق کاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد . به کمک عایق کاری می توان یک خانه را در زمستان ۵ درجه گرمتر و در تابستان ۱۰ درجه خنک تر نگه می دارد .

عایق های ساختمانی به دو دسته عایق های پلیمری و معدنی تقسیم می شوند :

۱- عایق معدنی
این دسته از عایق ها نظیر پشم شیشه، پشم سنگ و پشم سرباره می باشد. این عایق ها تحمل دمایی بالاتری در برابر حرارت دارند و محدوده کارکرد آنها بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ درجه سانتیگراد می باشد و در برابر آتش سوزی مقاوم است. از دیگر خصوصیات این عایق ها می توان به مقاوم نبودن در برابر رطوبت و انعطاف پذیری آن اشاره نمود. از اینرو از این دسته از عایق ها در روش های عایقکاری با سازه و با لایه محافظ رطوبت استفاده میگردد.

۲- عایق پلیمری

این گروه از عایق ها نظیر پلی استایرن (یونولیت) یا پلی یورتان می باشد. این عایق ها دارای ضریب مقاومت حرارتی بالاتری نسیت به عایق های معدنی هستند و برخلاف عایقهای معدنی در برابر رطوبت مقاوم هستند. با این وجود در برابر حرارت مقاومت چندانی ندارند. محدوده حداکثر دمای کاری این مواد بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد می باشد و برای ایجاد مقاومت در برابر آتش سوزی، از مواد ضد آتش در آنها استفاده می شود. همچنین این گروه از عایق ها انعطاف پذیر نمی باشند و برای نصب آن بر روی دیوار نیازی به سازه نمی باشند، از اینرو عمدتا از این عایق در روش های عایقکاری بدون سازه استفاده میگردد.

 عایقکاری

درج تبلیغات رایگان انواع عایق در سایت شهر24

انواع روش های عایقکاری دیوارها

عایقکاری جدارهای ساختمان متشکل از یک لایه عایق حرارتی و یه لایه نمای نهایی (نظیر گچ و یا سنگ و آجر نما) می باشد. روش های گوناگونی جهت عایقکاری ساختمان وجود دارد که می توان با توجه به شرایط هر ساختمان مناسبترین و اقتصادی ترین روش را انتخاب نمود. با توجه به اینکه از چه نوع مصالح عایقی برای عایقکاری ساختمان استفاده شود، روش های عایقکاری مختلفی قابل تعریف است که در ادامه بدان اشاره میشود.

۱- عایقکاری با سازه
این روش برای گروه عایقهای معدنی که انعطاف پذیری بالایی دارند استفاده می شوند. با توجه به صلب نبودن این عایق ها، لایه نمای نهایی نمی تواند مستقیما بر روی عایق نصب شود. بنابراین در این روش، دیوارها بوسیله پروفیل های چوبی و یا فلزی قاب بندی می شود و عایق حرارتی در میان فضای قاب بندی قرار می گیرد و در نهایت لایه نما بر روی سازه اجرا می شود. از جمله مهمترین روش های عایقکاری با سازه می توان به روش عایقکاری کناف و روش قاب بندی فلزی و رابیس اشاره نمود.

۲- عایقکاری بدون سازه
این روش برای گروه عایقهای پلیمری که دارای صلبیت کافی هستند، استفاده می شود. با توجه به عدم انعطاف پذیری این عایق ها، لایه نمای نهایی می تواند مستقیما بر روی عایق نصب شود و نیازی به سازه و قاب بندی دیوار نمی باشد. از جمله مهمترین روش های عایقکاری بدون سازه می توان به روش دو دیوار و عایق مابین، عایق برد، پلی استایرن دانسیته بالا و ملات سیمان اشاره کرد.

۳- عایقکاری با مصالح عایق
در این روش از بلوکهایی با مقاومت حرارتی بالا بعنوان اجزای دیوار باربر استفاده می شود. بنابراین خود دیوار دارای عایقیت کافی می باشد و نیازی به نصب عایق بر روی آن نیست. از مهمترین روش های عایقکاری به این روش می توان به بلوک های بتن سبک گازی، لیکا و پرلیت اشاره کرد.

۴- عایقکاری با متدهای جدید
درحال حاضر تکنولوژی ساخت خانه های سریع و پیش ساخته در دنیا پیشرفت های شگرفی داشته است که ضمن اجرای یک ساختمان در کمترین زمان، عایقکاری مناسبی نیز دارند. از آن جمله می توان به روش های LSF، ICF و ساندویچ پنل (۳D-Panel) اشاره کرد.

کدامیک از این روش های عایقکاری برای ساختمان ها مناسب است؟
بطورکلی هر کدام از این روش های عایقکاری برای یک شرایط از توجیه بیشتری برخوردار است. بعنوان مثال پر واضح است که در یک ساختمان احداث شده نمی توان از روشهای سوم و چهارم استفاده نمود و می بایست به سراغ روش عایقکاری با سازه یا بدون سازه رفت. از طرف دیگر،توجه به نوع دیوار و نمای ساختمان در انتخاب روش مناسب از اهمیت بسزایی برخوردار است. پارامترهای اقتصادی نظیر هزینه تمام شده عایقکاری نیز بسیار تاثیر گذار است. در ادامه به روش های عایقکاری ساختمان های احداث شده با ساختمان های درحال ساخت اشاره میشود.

عایقکاری دیوارهای ساختمان در هنگام ساخت

بهترین زمان برای عایقکاری ساختمان، در زمان دیوارکشی و در هنگام ساخت می باشد که بسیار راحتتر و با هزینه کمتری نسب به ساختمان های احداث شده انجام می پذیرد. در زمان ساخت یک بنا، از روش های مختلف و متنوعی جهت عایقکاری ساختمان می توان استفاده نمود. می توان عایقکاری را ضمن اجرای نمای ساختمان (آجر نما، سنگ و کامپوزیت آلومنیوم ….) انجام داد.

انواع عایق کاری

۱- عایق هایی که در ساختار آنها حبابهای هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت می شوند.

۲- عایق هایی که حرارت را باز می تابند .پشت این عایق ها باید حدود ۲۰ میلی متر فاصله هوایی تعبیه شود . عایق ها چگونه ارزیابی می شوند ؟ فاکتور مهم در انتخاب عایق ها ، میزان مقاومت حرارتی آن هاست .هر قدر n مقاومت بالاتر باشد ، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد و صرفه جویی که به همراه دارد افزایش می یابد ، پس به جای ضخامت عایق ها ،باید مقاومت حرارتی آن ها با هم مقایسه شوند. عایق های گوناگون با مقاومتهای حرارتی برابر ، از نظر میزان صرفه جویی در انرژی همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قیمت و محل کاربرد میباشد.

چه جاهایی باید عایق کاری شوند؟

 سقفها : با عایق کاری سقف مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان ۳۵% تا ۴۵% کاهش می یابد .

دیوار های خارجی : مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود ۱۵% کاهش می دهد.

 کف : مصرف انرژی در زمستان را ۵% کاهش می دهد .



:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

ویژگی عایق حرارتی ساختمان

مقاوم در برابر اشعه ماورای بنفش

عمر طولانی در برابر سرما و گرما

جلوگیری از انتقال حرارت هدررفتن انرژی

جلوگیری از عوامل میکروبی و قارچی

دربرابر عوامل خارجی واکنش ندهد واز لحاظ شیمیایی خنثی باشد

مقاومت بالا در برابر فشار و حرارت

پوسیده نشدن در برابر حرارت و اشعه خورشید

عایق حرارتی برای ساختمان

عایق حرارتی که معمولا در ساختمان و بازسازی منازل استفاده می گردد عایق های حرارتی  پشم سنگ و پشم شیشه و عایق صوتی  پشم شیشه و پلی استایلن و عایق های رطوبتی بخاربند و ایزوگام و قیر است. یکی از ویژگی عایق حرارتی جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان می باشد و نوع عایق کاری در جاهای مختلف فرق میکند معیار انتقال حرارت عایق ها دانسیته و ضخامت آنها می باشد و به شکلی میباشد که در فصل تابستان باعث خنک ماندن ساختمان می شود در زمستان از هدررفتن گرما جلوگیری می کند .

 

انواع عایق سرما و گرما

پشم شیشه پتویی با روکش آلومینیومی

فوم پلی اتیلن رولی

پشم سنگ تخت و پتویی در دانسیته های مختلف

فوم آکوستیک

ساندویج پنل در ضخامت های مختلف تزریق پلی اورتان

فوم های تخت یونولیت EPS

فوم پلی اورتان _ فوم تخت پلی اورتان XPS

بخاربند ضد رطوبت پارچه ای

ارزانترین عایق حرارتی و صوتی

محصولات عایق فوم و نصب معمولاً هزینه بیشتری نسبت به عایق کاری سنتی دارند با این وجود عایق کف دارای مقادیر R بالاتری است و مانع هوایی را تشکیل می دهد که می تواند برخی از سایر هزینه ها و کارهایی که در رابطه با آب و هوای یک خانه وجود دارد مانند قلاب زدن استفاده از مخزن خانه و سد بخار و ضربه زدن به اتصالات را از بین ببرد در ساخت خانه جدید این نوع عایق همچنین می تواند به کاهش زمان ساخت و ساز و تعداد پیمانکاران تخصصی کمک نماید که موجب صرفه جویی در هزینه می گردد.

اما ارزانترین عایق برای ساختمان میتوان گفت EPS می باشد چون هم مواد مصرفی آن در داخل تولید میگردد و مصرف زیادی در ساختمان داشته و قیمت آن نسبت به دیگر عایق ها ارزانتر می باشد البته دانسیته آن نسبت به دیگر عایق ها هم کمتر است می توان از آن در جاهای مختلف برای پر کردن فضای خالی و یا عایق کاری دیواره بیرون استفاده کرد شاید یکی از مزایای آن در شکل ها و ضخامت های مختلف وجود دارد و می توان در جاهای مختلف از سایز مخصوص خودش استفاده میکند.

 

دو نوع عایق کف وجود دارد:

سلول بسته و سلول باز. هر دو به طور معمول با پلی اورتان ساخته می گردد. با داشتن فوم سلول بسته ، سلولهای با چگالی بالا بسته شده و پر از گاز می شوند که به گسترش کف کمک می کند تا فضاهای اطراف آن پر شود. سلول های فوم سلول باز به اندازه چگال نیستند و پر از هوا می شوند که به آن عایق بندی بافت اسفنجی می بخشد.

 

موانع تابشی و سیستم های عایق انعکاسی

گرمای تابشی در یک خط مستقیم و به دور از هر سطح حرکت می کند و هر ماده جامد را که انرژی آن را جذب می کند گرم می کند هنگامی که خورشید سقف را گرم می کند در درجه اول انرژی تابش خورشید است که سقف را گرم می کند. بخش زیادی از این گرما با هدایت از طریق مواد بام به سمت اتاق زیر شیروانی سقف حرکت می کند. مواد سقف گرم سپس انرژی گرمای به دست آمده خود را بر روی سطوح اتاق زیر شیروانی خنک کننده از جمله مجاری هوا و کف اتاق زیر شیروانی تابش می کنند. یک سد تابشی باعث انتقال حرارت تابشی از زیر سقف به سایر سطوح اتاق زیر شیروانی می گردد برای مؤثر بودن باید با فضای هوایی روبرو گردد.

 

برخلاف اکثر سیستمهای عایق معمولی که در برابر جریان گرمای رسانا و گاه همرفت کننده مقاومت می نمایند موانع تابشی و عایق بازتابی با بازتاب گرمای تابشی موانع تابشی در خانه ها معمولاً در اتاق زیر شیروانی  در درجه اول برای کاهش افزایش گرمای تابستان نصب می شود که به پایین آمدن هزینه های خنک کننده کمک می کند. عایق بازتابنده موانع تابشی معمولاً فویل های آلومینیومی بسیار بازتابی را در سیستم های عایق بندی می کند که می تواند انواع پشتیبان از قبیل کاغذ کرافت  فیلم پلاستیکی  حباب های پلی اتیلن یا مقوا و همچنین مواد عایق حرارتی را شامل گردد.



:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 اسفند 1399 | نظرات ()